BANJALUKA – Ministar industrije, energetike i rudarstva RS Slobodan Puhalac otvorio je u Banjaluci 14. međunarodni sajam namještaja “San 2010″ na kojem učestvuju izlagači iz Njemačke, Belgije, Italije, Poljske, Makedonije, Srbije, Hrvatske, te BiH.

“Ovaj sajam predstavlja činjenicu da ima pozitivnih napredaka u domaćoj drvnoj industriji uprkos krizi i nezavidnom položaju 14.000 ljudi zaposlenih u ovoj grani industrije, te mogućnost da u RS stasaju novi dizajneri i afirmišu se postojeći, ali i novi proizvođači”, rekao je Puhalac na svečanoj ceremoniji otvaranja Sajma.

Privredna komora RS je u sklopu Sajma organizovala kampanju za promociju domaćih proizvoda iz oblasti drvoprerade u okviru projekta “Naše je bolje”.

Sekretar Udruženja šumarstva i Udruženja prerade drveta u Privrednoj komori RS Lazo Šinik rekao je da je Sajam najbolja prilika da se organizuje nastup na domaćem i ino-tržištu, ističući da se na ovakvim skupovima najbolje stiče prednost u odnosu na konkurenciju.

“Kampanja `Naše je bolje` želi da istakne da domaći proizvođači namještaja u RS imaju dostignuti nivo kvaliteta, cijene, dizajn i mogućnost da ponude domaćem tržištu proizvode pod povoljnijim uslovima”, pojasnio je Šinik.

Međunarodni sajam namještaja “San 2010″ trajaće do 6. juna, a otvoren je za posjetioce u periodu od 10.00 do 19.00 časova. Cijena ulaznice je jedna KM.

Izvor Agencije