TESLIĆ – U Zdravstveno-turističkom centru “Banja Vrućica” kod Teslića danas je otvoren rekonstruisani hotel “Kardial”, u koji je investirano oko 17 miliona KM.

Rekonstruisano hotel otvorili su predsjednik Vlade Republike Srpske  Milorad Dodik, načelnik opštine Teslić Savo Kasapović i predsjednik Upravnog odbora Zdravstveno-turističkog centra Dragan Bogdanić.

Premijer RS rekao je da je Vlada podržala rekonstrukciju hotela ”Kardial” sa 6,5 miliona KM, navodeći da su to opravdana sredstva zato što u Tesliću oko stotinu godina postoji tradicija zdravstvenog turizma.

”Ovaj projekat sigurno će doprinijeti razvoju Teslića i RS”, rekao je Dodik i naglasio da Srpska ima na raspolaganju još 350 miliona KM za ovakve projekte, koji su razvojni, vode novom zapošljavanju i ekonomskoj stabilnosti RS.

Dodik je rekao da hotel “Kardial” ni po čemu ne zaostaje za ekskluzivnim svjetskim objektima ovog tipa, te najavio dalju pomoć Vlade ovom kolektivu.

On smatra da će rekonstrukcija ovog hotela biti dobar pokazatelj i drugim turističkim centrima u Srpskoj koji treba da se osposobe za veći stepen ponude, jer jedino to može da osigura bolju budućnost i poslovnu sigurnost.

Bogdanić je rekao da je u rekonstrukciju hotela “Kardial”, koji sada ima ponudu i za najzahtjevnije goste, uloženo 17 miliona maraka, od čega su 6,5 miliona KM kreditna sredstva Investiciono-razvojne banke RS, a preostala sredstva osigurana su iz vlastitih prihoda i od prodaje akcija.

On je istakao da “Kardial”, osim ”Velnes centra”, bazena zatvorenog tipa i drugih brojnih sadržaja raspolaže i sa 400 ležaja u savremeno opremljenim apartmanima. Sam centar, dodao je on, ima mogućnost smještaja do 1 500 posjetilaca dnevno.

“Kardial” raspolaže luksuzno opremljenim sobama i apartmanima, kongresnom dvoranom kapaciteta 380 mjesta, te sa šest pratećih poslovnih salona predviđenih za održavanje manjih skupova. Savremeno uređen i opremljen, hotel “Kardial” je pozicioniran u rangu hotela sa četiri zvjezdice.

Načelnik opštine Teslić Savo Kasapović rekao je da je ova investicija, koja je najveća u posljednjih pola vijeka u Tesliću, veoma značajna i da će sigurno doprinijeti razvoju tirizma u ovom kraju, jer je Teslić po ”Banji Vrućici” odavno poznat u većini evropskih država.

Otvaranju hotela “Kardial” prisustvovali su i brojni gosti iz susjednih opština, nadležnih državnih i republičkih ministarstava, te javni i kulturni radnici.

Izvor Agencije