BANJALUKA – Direktor Poreske uprave Republike Srpske Zora Vidović i izvršni direktor Udruženja ekonomista Republike Srpske SWOT Saša Grabovac danas su potpisali sporazum o međusobnoj saradnji na realizaciji projekata iz više oblasti, koji su od zajedničkog interesa.

Cilj potpisivanja sporazuma je da se bližom saradnjom doprinese društvenom i privrednom razvoju Republike Srpske, ističu iz Poreske uprave.

Ovim sporazumom, potpisanim u Banjaluci, definisano je uspostavljanje saradnje na polju organizacije i edukacije za poreske obveznike kroz seminare i radionice.

Iz Poreske uprave Republike Srpske navode da je predviđena i mogućnost izrade i realizacije zajedničkih razvojnih projekata, koje finansiraju međunarodne i domaće institucije i organizacije.

U saopštenju se ističe da je dogovoreno da Udruženje SWOT bude savjetodavni i korektivni faktor Upravi u kreiranju prijedloga za unapređenje rada ove institucije i akata koji regulišu oblast poreza i doprinosa.

Vidovićeva je izrazila zadovoljstvo potpisanim sporazumom, posebno jer je riječ o Udruženju koje okuplja značajan broj stručnjaka iz oblasti ekonomije.

Ona je ocijenila da će pomoć ekonomista Udruženja SWOT biti značajna za Poresku upravu, posebno u edukacijama, te kreiranju prijedloga za unapređenje rada ove institucije i akata koji regulišu oblast poreza i doprinosa.

Sporazumom je predviđeno i plasiranje u javnost aktuelnih informacija iz Poreske uprave Srpske putem internet stranice Udruženja, kao i saradnja u drugim oblastima gdje postoji obostrani interes.

Iz Poreske uprave naglašavaju da su njihova očekivanja da od Udruženja SWOT imaju i savjetodavnu pomoć, te da na taj način dođe do mišljenja stručne javnosti o radu ove institucije i mogućim pravcima za dalje unapređenje rada jačanjem usluga i pojednostavljenjem procedura, s ciljem da se poreskim obveznicima olakša izvršavanje njihovih obaveza.