BANJALUKA – Poslanici Narodne skupštine RS sutra će po hitnom postupku razmatrati Prijedlog rebalansa ovogodišnjeg budžeta RS.

Na početku sjednice narodni poslanici postavljaće pitanja premijeru RS Miloradu Dodiku, a rasprava će se po hitnom postupku voditi i o Prijedlogu zakona o izmjeni i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiugranju, te o prijedlozima zakona o Uniji studenata RS, o mirnom rješavanju radnih sporova, o vinu i rakiji, o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju.

Na dnevnom redu su i prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivredi, o organskoj prizvodnji hrane, kao i o veterinarskim lijekovima i veterinarsko-medicinskim proizvodima.

Poslanici će raspravljati i o 16 nacrta zakona, među kojim su i onaj o prenosu prava svojine na kapitalu RS u preduzećima koja obavljaju komunalne djelatnosti na jedinice lokalne samouprave, o posredovanju i zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti, o matičnim knjigama, te o naknadama za vršenje usluga premijera i korišćenje podataka katastra nepokretnosti i katastra zemljišta.

Planirano je i razmatranje pet informacija, dva izvještaja i pet prijedloga odluka.

Početak sjednice parlamenta zakazan je za 10.00 časova.

Izvor Agencije