BANJALUKA – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske organizovalo je danas sastanak sa predstavnicima udruženja povrtara, proizvođača povrća, predstavnika otkupljivača, ali i prerađivačkog sektora i izvoznika radi postizanja dogovora o mogućem modelu podrške otkupu tržišnih viškova povrća.

“S obzirom na aktuelnu situaciju izazvanu pandemijom korona virusa, te na otkazivanje brojnih proslava i manifestacija, domaći proizvođači su suočeni sa manjom potrošnjom i otkupom povrća od očekivane.

U cilju stabilizacije tržišta i zaštite domaće proizvodnje Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo, će interventno djelovati u skladu sa izraženim interesom i potrebama proizvođača i prerađivača, te pronaći način da interventno djeluje”, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Vlada Republike Srpske će na sutrašnjoj sjednici raspravljati o ovom pitanju, a model i način mjere otkupa tržišnih viškova biće predstavljen u narednim danima. (Swot)