BANJALUKA – Gradska razvojna agencija Banjaluka raspisala je poziv za kupovinu građevinskog zemljišta, zakup, učestvovanje u izgradnji komunalne infrastrukture, kao i inkubiranje u Tehnološkom biznis parku Banjaluka.

Javni poziv upućen je firmama, vlasnicima zanatskih radnji, razvojnim institucijama i fizičkim licima, a zainteresovani su dužni podnijeti pismo namjere u vidu obrasca koji se, zajedno sa ostalom dokumentacijom, može podići u prostorijama Gradske razvojne agencije svaki radni dan od 8.00 do 14.00 časova.

Za lokaciju Tehnološkog biznis parka grada Banjaluka, koji se nalazi u banjalučkom naselju Ramići, traži se izrada studije izvodljivosti i regulacionog plana.

Tehnološki biznis park Banjaluka je prema sadržaju aktivnosti podijeljen na preduzetničke zone, tehnološki razvojni centar, razvojni kampus sa kongresnim centrom preduzetničke i razvojne inkubatore, “start ap” centar i logistički centar.

Cijena zemljišta i komunalnog opremanja definisaće se odlukom Gradske Skupštine nakon izrade studijskih i planskih dokumenata.

Naknadnim odlukama Grada Banjaluke definisaće se i podsticaji vezani za plaćanje naknada i poreza koje određuje Grad.

Izvor Agencije