BANJALUKA – Norveška kompanija ”Technor Energy” 6. oktobra otvaraće ponude za izvođenje radova na izgradnji malih hidroelektrana na rijeci Bosni od Doboja do Modriče, a ne danas kako je ranije bilo najavljeno, rekao je predstavnik ove kompanije u Banjaluci Vladimir Aljetić.

”Bilo je planirano otvaranje ponuda za danas, ali smo rok produžili na zahtjev ponuđača kojima je bilo potrebno dodatno vrijeme za prikupljanje tenderske dokumentacije, a sve u cilju da dođemo do najkvalitetnije moguće ponude”, rekao je Aljetić.

On je dodao da će ponude biti otvorene u beogradskom predstavništvu ove norveške kompanije, koja je dobila koncesiju za sedam mini-hidroelektrana na rijeci Bosni na području od Doboja do Modriče.

Do kraja godine trebalo bi da bude određen najbolji izvođač, a izgradnja hidroelektrana trebalo bi da počne naredne godine.

On je podsjetio da je međunarodni tender raspisan u skladu sa zakonskom procedurom i standardima EU, da je objavljen u evropskom službenom glasniku i upućen eminentnim evropskim kućama poznatim po ovoj vrsti poslova.

”Izvođenje radova podrazumijeva sistem `ključ u ruke`, dakle izgradnju hidroelektrana, instalaciju opreme, puštanje u funkciju i predaju potpuno funkcionalnog objekta”, rekao je Aljetić.

Aljetić je istakao da će se prava vrijednost posla znati po otvaranju ponuda, navodeći da se brojkom od 550 miliona KM operisalo ranije, ali da je došlo do određenih pomjeranja.

Izvor Agencije