ZAGREB – Rad od kuće polako postaje prevaziđen, došao je red na rad iz hotela, a ova opcija će se dopasti svima koji mogu da rade na daljinu i imaju para i vole promjene.

U svijetu je rad iz hotela doživio bum, a novom trendu se prilagođava i Hrvatska, budući da hotelijeri nisu najslavnije prošli ove sezone, piše Poslovni dnevnik.

Navodi u tom kontekstu da je jedan hotel u Poreču uveo opciju “Work from Hotel”, koja važi u periodu od 1. novembra do 20. marta 2021, a podrazumijeva 15 odsto popusta za smeštaj ako se u hotelu ostaje bar tri noći.

Kao prednosti rada u hotelu u tekstu se navodi toplije podneblje, utisak produženog godišnjeg odmora s kancelarijom koja gleda na obalu, brz internet, prostrani dnevni boravak, aparat za kafu, mogućnot dolaska posluge u sobu…

Istu ponudu je plasirao i jedan hotel iz Rijeke pod nazivom “kućni ofis u hotelu” (home office in a hotel). Oni korisnicima nude pakete za korišćenje hotelskih soba kao kancelarije tokom radnog dana, uz Wi-Fi konekciju, doručak dobrodošlice u sobi, korišćenje teretane i besplatno korišćenje konferencijske sale dva sata dnevno.