BEOGRAD – Ruski diskontni trgovinski lanac “Mere” trebao bi da u januaru otvori svoje prve objekte u Srbiji, rekla je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić.
Matićeva je navela da je iz Trgovinskog predstavništva Rusije u Srbiji potvrđen skori dolazak ruskog diskontnog trgovinskog lanca na srpsko tržište, te da bi do kraja aprila i početka maja trebalo da bude otvoreno ukupno 15 prodavnica u Srbiji.

Prema njenim riječima, objekti su već u pripremi i do sredine januara bi trebalo da budu otvorene radnje u Batajnici, kod Beograda, Kruševcu i Subotici, a tokom februara u Kraljevu i Vršcu.

“Činjenica da u Srbiju dolazi jedan od najvećih diskontnih lanaca u Rusiji samo je još jedna potvrda da je tržište maloprodaje u Srbiji jedno od perspektivnijih u regionu”, rekla je Matićeva za “Politiku”.

Ona je dodala da će dolazak još jednog velikog trgovinskog lanca u Srbiju povećati konkurenciju na tržištu maloprodaje i uticati na modernizaciju trgovinske mreže.

“Mere” je trgovinski lanac koji na ruskom tržištu posluje pod brendom “Svetofor” /semafor/ i jedan je od najvećih diskontnih lanaca u Rusiji.

Prema ranije objavljenim podacima, ova kompanija planira da u Srbiji otvori najmanje stotinu objekata, a cijene će biti niže za 20 odsto od prosječnih.

“Mere” je podružnica ruske “Torgservis grupe” osnovane 2009. godine, koja trenutno posluje na više od 800 lokacija širom Rusije pod brendom “Svetofor”.

Na zvaničnom sajtu ove kompanije piše da ima više od 1.000 prodajnih mjesta u Rusiji, Bjelorusiji, Kazahstanu, NJemačkoj, Poljskoj i Kini.

Osim hrane, nude i male kućne aparate, bijelu tenhiku, alat i drugo.