ŠAMAC – Načelnik opštine Šamac Savo Minić i direktor njemačkog preduzeća “Bader” Bernard Šnajder danas su simboličnim presjecanjem trake označili početak puštanja u pogon plazma mašine za rezanje vrijednosti 560.000 KM, čime će se proces proizvodnje ubrzati za 30 odsto.

U firmi “Bader”, koja se bavi izradom metalnih konstrukcija i koja već pet godina radi u Šamcu sa oko 50 radnika, u bliskoj budućnosti postoji perspektiva za proširenjem i otvaranjem još jedne firme u sastavu “Badera” u Šamcu, gdje će se do kraja godine zaposliti oko 30 novih radnika.

“Nova plazma mašina za rezanje se kontroliše uz pomoć unaprijeđenog CNC kontrolora i nju čine dva kompjutera sa kojima je moguće ponuditi svaku modernu obradu metala”, rekao je direktor firme “Bader” u Šamcu Bernard Šnajder i izrazio zadovoljstvo što će biti prilike za zapošljavanjem novih radnika.

Načelnik opštine Šamac Savo Minić istakao je da je riječ o mašini nove generacije koje nema u BiH i širem regonu, čime će sigurno doći do privlačenja novih poslova u Šamac.

Minić je istakao da je instaliranje nove mašine nastavak međusobnog prijateljstva i posjete koju su predstavnici šamačkog menadžmenta prošle godine u Frankfurtu, posjetili tamošnju firmu “Bader”.

On je rekao da je sa Šmajderom dogovoreno da opština Šamac obezbijedi plac od 5 000 metara kvadratnih gdje će firma “Bader” napraviti novu proizvodnu halu od 2400 metara kvadratnih i u kojoj će biti zaposleni novi radici.

Minić je istakao da je proširenje proizvodnje jedini lijek za izlazak iz krize i dodao da proizvodnja u oblasti metalnih konstrukcijama, kao što je ovde slučaj, sigurno ima prosperitet i budućnost.

Izvor Agencije