SARAJEVO – Kompanija “Sejari” d.o.o. objavila je ponudu za preuzimanje kompanije “Centrotrans-Eurolines” koja se bavi domaćim i međunarodnim prevozom putnika te turističkom djelatnošću.
Sejari je najveći pojedinačni, ali manjinski vlasnik “Centrotrans-Eurolinesa” sa 47,6 posto dionica.

BiznisInfo je ranije objavio da “Sejari” ima namjeru preuzimanja društva, a danas je upućena i konkretna ponuda svim dioničarim sa ponuđenom cijenom.

Predmet ponude je 63.681 dionica (što čini oko 52,4 posto vlasništva), za koje “Sejari” nudi po 46 KM po dionici. To je 65,71 posto nominalne cijene dionice, a sredstva su osigurana iz bankarske garancije.

Drugim riječima, kada bi svi dioničari prihvatili ponudu, “Sejari” bi preuzeo kompaniju za nešto manje od 3 miliona KM. Ponuđač ima namjeru preuzeti sve dionice kompanije, te planira dalje razvijati i jačati kompaniju.

Inače, kompanija “Centrotrans – Eurolines” d.d. prošle godine je imala poslovne prihode od oko 35,7 miliona KM, što je povećanje u odnosu na 33,5 miliona godinu ranije, objavio je ranije BiznisInfo.

Firma je godinu završila sa neto dobiti od 114.472 KM, što je sličan rezultat kao i godinu ranije kada je dobit bila 108.203 KM. 2Centrotrans – Eurolines” upošljava 570 radnika, i taj broj se nije mijenjao.

Ovo su najveći dioničari “Centrotrans-Eurolinesa”:

Sejari d.o.o.  47,6 posto
Čengić Safudin  18,7 posto
Šaćiragić Muhamed  10 posto
City Park d.d. Sarajevo 2,7 posto
FE-AL Metali d.o.o. Sarajevo 1,1 posto
Kerla Ibrahim  1 postoimei-poiskскачать программу артмани на андроидкастрюля из нержавейки купитьринготрейд отзывыГамлет Тунянmap volga river