NJUJORK – U dijelovima Ohaja, Lesli Veksner ima status ekvivalentan gradonačelniku. Djelomično, razlog tome je to što je Veksner, vlasnik “Victoria’a Secret” i “L Brands” imao ogromnog udjela u stvaranju jednog cijelog grada u Ohaju.

Štaviše, njegova kompanija “L Brands” ima sjedište u Kolumbusu, prijestonici Ohaja.

Prema nedavnom objavljenom članku, Veksner je kupio svoj prvi plac u Nju Albaniju, Ohajo, još krajem 80-ih, a sve kako bi izgradio svoje impozantno imanje. Godine 1987., njegovo imanje vrijedilo je negdje oko 200.000 dolara.

Danas, zemlja i fantastična vila vrijede više od 45 miliona dolara i on još uvijek živi tamo.

Godinama je Veksner kupovao zemljište u okolini svoje vile, i u jednom momentu je posjedovao oko 4000 hektara. Zapravo, formalni vlasnik zemljišta je njegova firma za razvoj The New Albany Co., koju je osnvao sa svojim prijateljem Džonom Keslerom. O tome kolika je površina zemlje koju posjeduje svjedoči i to da je uspio da izgradi cijeli jedan grad.

Zanimljivo, Veksner je oduvijek želio da postane arhitekta, ali vrlo brzo je shvatio da svoje ambicije može pre da ostvari ako se bavi biznisom. Ipak, želja za projektovanjem i uređenjem prostora ga nikada nije napustila. Kada je počeo da kupuje zemlju, Veksner je sazvao sve najbolje američke arhitekt i slobodnim vikendima je gradio sopstveni grad.

Prema informacijama koje su dostupne, njegova kompanija The New Albany Co. je izgradila centar grada, poslovni park, kantri klub, ali i ogromne stambene četvrti.

“Kao kompanija za razvoj na nacionalnom nivou, naša kompanija gradi sa posebnom posvećenom pažnjom na detalje koji poboljšavaju kvalitet života kupaca naših nekretnina, ali i koji štite njihove dugoročne investcije”, stoji na veb stranici ove kompanije.

The New Albany Company još uvijek posjeduje oko 20% grada i prema izjavi njihovog portparola, Veksner i danas svoja subotnja jutra provodi obilazeći grad, pazeći da sve ostane vjerno njegovoj originalnoj viziji. Kako prenosi Bloomberg, kuće sa imanjima se u ovom dijelu Ohaja prodaju za čak 4,5 miliona dolara.

Kada je riječ o Veksneru, on se već decenijama smatra jednim od najuspješnijih američkih poslovnih ljudi. Posljednji zvanični podaci govore da se njegovo bogatstvo kreće oko šest milijardi dolara. A, sam početak je bio više nego težak. Njegova porodica je u Kolumbusu imala jednu malu prodavnicu, od koje su svi živjeli.

Kada mu je bilo 26 godina, pozajmio je 5000 dolara od tetke kako bi osnovao svoju kompaniju “The Limited”.

Veksner  se odmah usmjerio na modu namjenjenu mladim ženama, a njegovi roditelji nakon godinu dana zatvorili svoju radnju  i pridružili se sinu u poslu i svesredno mu pomagali.

Danas, Veksner je najdugovječniji predsjednik uprave neke uspješne kompanije: „Prodaja je slobodna forma zabave“, rekao je nedavno.

Tokom godina Veksner je uspio da izgradi ogromno carstvo koje uključuje kompanije “Victoria’s Secret”, “Pink, Bath & Body Works”, “Henri Bendel”, “C. O. Bigelow”, “The White Barn Candle Company” i “La Senza”.

Sveukupno, njegova kompanija posjeduje 2949 radnje s donjim rubljem, kozmetikom i sličnim proizvodima širom svijeta.

Ipak, kriza nije zaobišla ni slavni “Victoria’s Secret”, i poslovanje im je prilično otežano jer ne mogu da obnove svoj imidž i vrate ga u dane stare slave. (BUSINESS INSIDER)жмыховкакак красиво нарисовать стрелкичудо сковородаfree family budget softwareэпицентр ролетыконтейнерные перевозки по украины цены