SARAJEVO – Predsjednik Sindikata preduzeća “Energoinvest – Rasklopna oprema” iz Istočnog Sarajeva Rade Vasković izrazio je očekivanje da će većinski vlasnik ovog preduzeća kompanija “Jugotrejd” tokom sutrašnjeg dana isplatiti radnicima dvije i po zaostale plate, što je bio uslov za prekid štrajka u ovom preduzeću.

“Očekujemo sutra isplatu tih plata koje su nam obećane na sastanku sa čelnicima kompanije 31. marta, ali i dalje ostaje neizvjesna sudbina `Energoinvest – Rasklopna opreme` nakon isteka Ugovora o privatizaciji preduzeća krajem maja”, istakao je Vasković.

On je naglasio da Sindikatu, osim usmenih uvjeravanja, većinski vlasnik kompanija “Jugotrejd” nikada nije dala pismene garancije o daljoj sudbini preduzeća, te da Sindikat ove garancije traži i od Vlade Republike Srpske.

Radnici preduzeća “Energoinvest – Rasklopna oprema ” iz Istočnog Sarajeva stupili su po drugi put u štrajk 6. marta, zbog neispunjavanja zahtjeva upućenih Upravnom odboru i većinskom vlasniku, preduzeću “Jugotrejd”.

Oko 400 radnika “Rasklopne opreme” traži isplatu ličnih dohodaka za protekla četiri i po mjeseca, uplatu doprinosa za zdravstveno i penziono osiguranje unazad 10 mjeseci, kao i odgovor od nadležnih kakva budućnost čeka ovo preduzeće.

Izvor Agencije