BEOGRAD – Udruženje ekonomista Republike Srpske – SWOT uspostavilo je zvaničnu saradnju sa Institutom ekonomskih nauka iz Beograda.

Sporazom o saradnji potpisali su Saša Grabovac, izvršni direktor Udruženja ekonomista RS – SWOT, i predstavnici Instituta ekonomskih nauka, 2. oktobra u Beogradu.

Potpisivanjem sporazuma učvršćena je postojeća saradnja dvije organizacije i otvorene nove mogućnosti za njeno proširenje.

Tu se, prije svega, misli na oblasti edukacije i kvalifikacije privrednih subjekata Republike Srpske, razvoj saradnje između obrazovnih institucija i privrednika, razvoja finansijskog tržišta, ostvarivanje kontakata sa strateškim partnerima, izrada razvojnih projekata i logistika za iste i druge.

Udruženje ekonomista RS – SWOT nastavlja sa ispunjavanjem zacrtanih ciljeva kao što su promocija i unapređenje saradnje između ekonomista RS, BiH i regiona. Uspostavljanje saradnje sa domaćim, regionalnim i međunarodnim organizacijama i institucijama iz oblasti ekonomije zbog toga predstavlja jedan od važnijih zadataka Udruženja i u narednom periodu.

Izvor SWOT