BANJALUKA – “Telekom Srpske” je na osnovu odluke Upravnog odbora kompanije obavio dokapitalizaciju svog vlasničkog udjela u crnogorskom telekom operatoru “M:tel” u vrijednosti od 19,6 miliona evra.

Dokapitalizacija je, navodi se u obavještenju “Telekoma Srpske” na sajtu Banjalučke berze, u cijelosti obavljena iz vlastitih sredstava obezbijeđenih iz redovnog poslovanja koja su u okviru investicionog plana odobrena ovogodišnjim budžetom kompanije.

Crnogorski “M:tel” nedavno je najavio da će “Telekom Srbija” i “Telekom Srpske” izvršiti dokapitalizaciju te kompanije u vrijednosti od 40 miliona evra shodno njihovom vlasničkom udjelu u toj kompaniji.

“Telekom Srbija” posjeduje 51 odsto akcija “M:tela”, dok je “Telekom Srpske” svojih 49 odsto akcija kupio 1. februara za 10 miliona evra od holandske firme “Ogalar” čiji je vlasnik srpski biznismen Miroslav Mišković, te ih upisao u registar privrednih subjekata.

U “Telekomu Srpske” ističu da je zajednički interes te kompanije i “Telekoma Srbija” dalji razvoj i napredak “M:tela” na području Crne Gore i stvaranje uslova za njegov uspješan rad.

“Uvjereni smo da je ulaganje u razvoj ‘M:tela’ dobar poslovni potez koji će ‘Telekomu Srpske’ stvoriti još bolje pretpostavke za sopstveni razvoj i rast kroz različite efekte sinergije u području našeg regiona”, ističu u banjalučkoj kompaniji.

Izvor Agencije