TREBINJE – Grad Trebinje je sa pričom “Hercegovačka kuća” nominovan među šest najboljih priča održivih turističkih destinacija, a najbolje će se birati u Berlinu, saopšteno je iz trebinjske Gradske uprave.
Međunarodni žiri je priču “Hercegovačka kuća” uvrstio među šest najboljih u okviru kategorije “Lokalni lanci snabdijevanja”, uz destinacije iz Perua, Kanade, Estonije, Slovenije i Portugala. Od šest nominovanih, biće izabrane tri najbolje priče.

Ovom nominacijom, Trebinje je dobilo priliku za učešće i predstavljanje na događaju “ITB Berlin 2022”, u okviru kojeg će biti održana ceremonija izbora najboljih priča o održivim turističkim destinacijama “Green Destinations Story Awards at ITB Berlin”.

Od ukupno 30 nominovanih najboljih priča u okviru pet kategorija, grad Trebinje i Vipavska dolina iz Slovenije, jedine su nominovane destinacije iz regiona.

“Nadamo se da će se grad Trebinje naći među finalistima i osvojiti jednu od prve tri nagrade,” istakao je zamjenik gradonačelnika Dražen Bošković, koji je, u ime grada, koordinator ovog procesa.

Iz Gradske uprave navode da se na ceremoniji koju sponzoriše ITB, vodeći svjetski sajam putovanja, svake godine predstavljaju i nagrađuju najistaknutije priče o dobroj praksi, u okviru takmičenja Top 100 priča održivih turističkih destinacija. (Srna)