SOLUN – Turističke organizacije Srpske i Soluna potpisale su u Solunu memorandum o saradnji, a jedan od ciljeva jeste povezivanje sa turističkim regijama u Grčkoj.

Republika Srpska, Srbija i Grčka učesnice su Drugog foruma turizma, koji se održava u okviru 35. Međunarodnog sajma turizma Filoksenija u Solunu.

Organizatori su grčko-srpska Komora Sjeverne Grčke, Profesionalna komora Soluna i Komora Grčke i Srbije. Suorganizatori su Privredna Komora Republike Srpske, Privredna Komora Vojvodine i Opština Preveza.

– Nalazimo se u zemlji koja je turistička velesila. Nadamo se da ćete prepoznati nešto što će vas privući da dođete u Republiku Srpsku – istakao je predsjednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić, obraćajući se učesnicima foruma. – Moramo zajedno tražiti rješenje problema putne komunikacije, prije svega uspostavljanja avio-linije iz Soluna ka turističkim destinacijama u Srpskoj – naglašava Đurić.

Ovo je dobra prilika da se grčkim i partnerima iz Srbije predstave oblasti Srpske koje imaju mogućnosti i infrastruktuu da postanu nove turističke destinacije. Koliko je to značajno, govori podatak da učestvuje oko 200 agencija i kompanija iz turističke djelatnosti. (RTRS)