ISTOČNA ILIDŽA – Kompanija “Delta” iz Srbije planira da u dograđenom objektu “Aleksandrija” u Istočnoj Ilidži 15. decembra otvori svoj prodajni objekat “Tempo”, u kojem će zaposlenje dobiti oko stotinu radnika, rekao je načelnik opštine Predrag Kovač.

Kovač je istakao da je opština Istočna Ilidža dobila zahtjev od firme ”Aleksandrija inženjering” za gradnju objekta u kojem bi pod određenim uslovima i potpisanim sporazumom kompanija “Delta” smjestila svoj prodajni objekat.

“Svi projekti su gotovi, a u opštini je u toku procedura izdavanja svih neophodnih dokumenata za gradnju”, potvrdio je Kovač.

On je objasnio da se uz već postojeći objekat “Aleksandrije”, površine 5 000 metara kvadratnih, u skladu sa regulacionim planom dograđuje novi poslovni prostor od oko 2 000 metara kvadratnih. U noovoizgrađenom objektu će, prema Kovačevim saznanjima, biti izloženo oko 50 000 artikala.

Kovač je naglasio da otvaranje “Tempa”, jednog od najvećih “Deltinih” prodajnih objekata, ima veliki značaj za opštinu jer će u periodu recesije biti zaposlen veliki broj ljudi.

Izvor Agencije