BANJALUKA – Direktor Uprave za indirektno oporerzivanje (UIO)  Miro Džakula i izvršni direktor Udruženja ekonomista Republike Srpske SWOT Saša Grabovac  su potpisali sporazum o međusobnoj saradnji na realizaciji projekata iz više oblasti, koji su od zajedničkog interesa.

Ovim sporazumom definisano je uspostavljanje saradnje na polju organizacije i edukacije za poreske obveznike kroz seminare i radionice.

Sporazumom je predviđena i mogućnost izrade i realizacije zajedničkih razvojnih projekata, koje finansiraju međunarodne i domaće institucije i organizacije.

Džakula je izrazio zadovoljstvo potpisanim sporazumom navodeći da očekuje da će zajednička saradnja, kroz edukacije i realizacije projekata na još bolji način prezentovati ono što radi UIO.

“Očekujemo da od Udruženja SWOT dođemo i do mišljenja stručne javnosti o radu naše institucije i mogućim pravcima za dalje unapređenje rada jačanjem usluga i pojednostavljenjem procedura, s ciljem da se poreskim obveznicima olakša izvršavanje njihovih obaveza”, kazao je Džakula.

Sporazumom je predviđeno i plasiranje u javnost aktuelnih informacija iz UIO  putem internet stranice Udruženja, kao i saradnja u drugim oblastima gdje postoji obostrani interes.