ZAGREB – Traktori sa poljoprivrednicima, koji izražavaju nezadovoljstvo stanjem u poljoprivredi, posebno u mljekarstvu, prošlo je danas, trubeći ispred zgrade resornog ministarstva u Zagrebu i uputili se prema Zagrebačkom velesajmu, gdje se očekuje dolazak velikog broja poljoprivrednika iz gotovo svih dijelova Hrvatske.

Očekuje se da će učesnici protesta nakon okupljanja zajedno doći pred zgradu Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, prenose hrvatski mediji.

Proteste poljoprivrednika na traktorima organizovalo je više udruženja poljoprivrednika iz Hrvatske.

Iz Gudovca kod Bjelovara krenulo je jutros prema Zagrebu sedamdesetak, a i iz Virovitičko-podravske županije osamdesetak poljoprivrednika.

Poljoprivrednici su nezadovoljni stanjem u poljoprivredi, visokim kamatama, neisplaćenim podsticajima te niskom otkupnom cijenom poljoprivrednih proizvoda, i traže smjenu resornog ministra Božidara Pankretića.

Oni su naveli da je stanje izrazito teško u proizvodnji mlijeka, jer se cijena mlijeka odnedavno računa prema prosjeku u EU, pa su cijene pale, a poljoprivrednici, koji su kreditno zaduženi jer su uložili u izgradnju savremenih farmi, sada svojim prihodima ne mogu pokrivati troškove i boje se da će im banke blokirati račune

Izvor Agencije