SARAJEVO – Dioničarsko društvo za osiguranje “VGT” Visoko počelo je prije mjesec dana da posluje i na teritoriji RS, otvaranjem svoje filijale u Banjaluci, rekao je u Sarajevu direktor ove osiguravajuće kuće Amir Zukić.

On je na godišnjoj konferenciji za novinare najavio da “VGT osiguranje” namjerava da u narednom periodu svoje poslovnice otvori i u ostalim većim mjestima u RS poput Bijeljine, Trebinja, Doboja, Prijedora, te da očekuje solidne rezultate.

Zukić je naveo da je ukupna premija “VGT osiguranja” prošle godine iznosila više od 24 miliona KK ili za 16,64 odsto više od premije ostvarene u 2007. godini, što je više od rasta cjelokupnog tržišta neživotnih osiguranja koji je iznosio oko 11 odsto.

“Dio uspješno vođene politike društva jeste postepeno smanjivanje udjela premije u osiguranju od auto odgovornosti, te povećanje premija drugih osiguravajućih proizvoda” – istakao je Zukić.

Direktor sektora finansija “VGT osiguranja” Hasan Prelić rekao je da je ukupno ostvarena neto dobit u 2008. godini iznosila blizu 1,1 milion KM, što je za skoro 11 odsto više nego 2007. godine.

“U 2008. godini koeficijent isplate šteta iznosi oko 80 odsto, što je nesumnjivo uticalo i na činjenicu da smo po ostvarenoj premiji u segmentu neživotnog osiguranja u Federaciji BiH na stabilnom petom mjestu”, istakao je Prelić.

U ovom osiguranju planiraju da ove godine ostvare porast premije brži od razvoja tržišta, proširenje ponude osiguravajućih proizvoda, pružanje usluga osiguravajuže zaštite na cjelokupnom tržištu osiguranja BiH.

Izvor Agencije