VAŠINGTON – Američki milijarder i novi vlasnik Twittera Ilon Mask nagovijestio je da postoji mogućnost da ta kompanija proglasi bankrot.

U prvom obraćanju zaposlenima, Mask je rekao da ne može isključiti bankrot, prenio je Blumberg njuz, dvije nedjelje nakon što je preuzeo upravljanje nad kompanijom, prenosi Rojters.

Mask je upozorio da Twitter neće uspeti da „preživi predstojeći period“, ukoliko ne uspije da poveća prihode od pretplate kako bi nadoknadio pad zarade od oglašavanja.

On je upozorio i da bi kompanija sljedeće godine mogla izgubiti milijarde dolara.

Mask, koji je pored Twittera vlasnik kompanije Spejs eks i većinskog paketa akcija u kompaniji Tesla Motors, je u mejlu koji je poslao radnicima naveo da rad od kuće više neće biti dozvoljen i da će se od njih očekivati najmanje 40 sati rada nedćeljno u kancelariji.

Prošle nedćelje, Mask je rekao da će misija te kompanije biti da postane najtačniji svćetski izvor informacija.

“Twitter mora da postane najtačniji izvor informacija na svetu. To je naša misija”, napisao je Mask u objavi na Twitteru, prenio je AP.

Twitter je ranije najavio da će započeti naplatu servisa za verifikaciju naloga u visini od 7,99 američkih dolara mjesečno.

Naplata će biti uvedena nakon međuizbora u SAD 8. novembra, objavio je “Njujork tajms”, prenio je Rojters.

Uslugu pretplate uključuje dobijanje plave kvačice, koju su do sada imali verifikovani nalozi. (Tanjug)