parlament_bih

SARAJEVO – Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH nije se izjasnila o setu zakonskih prijedloga kojima je predviđeno povećanje akciza za naftu i naftne derivate, te će zatražiti od Predstavničkog doma dodatnih 15 dana za izjašnjavanje o ovim prijedlozima zakona. Kao… Pročitaj više »

trgovina4

BANJALUKA – Transport robe u Srpskoj zapao je u duboku krizu, dok je u oblasti prevoza putnika situacija tek nešto povoljnija zahvaljujući drumskom saobraćaju i avio-liniji Banjaluka – Beograd. Podaci Zavoda za statistiku RS pokazuju da je količina robe prevezene u drugom tromjesečju 2016. godine… Pročitaj više »

meso

Kad neka masovna prehrambena potrepština na tržištu neke slobodne zemlje samo u nekoliko sedmica poskupi za 40-50 odsto, to upućuje na dva moguća zaključka – ili je raznovrsnim državnim ili monopolskim intervencijama izvitoperen tržišni mehanizam, ili je došlo do neke vanredne katastrofe. Piše: Dimitrije Boarov,… Pročitaj više »

francisko_parodi

SARAJEVO – Rezidentni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH Francisco Parodi potvrdio je za „Avaz“ da će Odbor direktora ove međunarodne finansijske institucije 7. septembra zasjedati u Washingtonu, kada se očekuje odluka o odobrenju kreditnog aranžmana za BiH. Riječ je o proširenom kreditnom aranžmanu… Pročitaj više »

radnici_u_kambodzi

Pravo radnika na sindikalno organizovanje zaštićeno je zakonima Kambodže. Poslodavci, državne agencije ili građani nemaju pravo da ometaju sindikalne aktivnosti. Međutim, unutar najveće specijalne ekonomske zone (SEZ) u Kambodži, otkrili smo sistem koji strogo kontroliše radnu snagu tako što radnike drži u izolaciji, a sindikatima… Pročitaj više »