BANJA LUKA – Udruženje ekonomista RS SWOT, uz podršku kompanije „EastCode“ nagradilo je laptopom Anu Bosnić, učenika generacije Ekonomske škole u Banja Luci.

Na ovaj način Udruženje ekonomista RS SWOT nastavilo je sa tradicijom nagrađivanja najboljih učenika srednje ekonomske škole.

Laptop je najboljoj učenici dodjelio Miroslav Matić, vlasnik i direktor kompanije „EastCode“.

On je tom prilikom kazao da su se u „EastCode“, odlučili da podrže projekat Udruženja ekonomista RS SWOT i nagrade najboljeg učenika ekonomske škole.

„Puno se govori o podršci najboljim učenicima, a u prkasi se malo čini kako bi se na bilo koji način pokazalo da se njihov trud i zalaganje cijene“, kazao je Matić i dodao da nagrađena učenica na ovu nagradu prije svega treba gledati kao na simbol da se njeno znanje i zalaganje vrednuju i da može imati profesionalnu budućnost i u RS.

Saša Grabovac izvršni direktor udruženja ekonomiste RS SWOT je podsjetio da udruženje pored srednjoškolaca laptopima nagrađuje i najbolje studente ekonomskih fakulteta.

„Posebno nas raduje što su se našem projektu pridružio EastCode, kompanija iz realnog sektora, koja je prepoznala cilj naše misije“, kazao je Grabovac i poručio učenicima da  iskoristite sve mogućnosti za obavljanje praksi, jer sve su to neprocjenjiva iskustva koja će im podići cijenu na tržištu rada.