U skladu sa okvirnim Sporazumom o saradnji, Udruženje ekonomista Republike Srpske (SWOT) i Ekonomski fakultet Pale potpisali su ugovor o poslovno tehničkoj saradnji na razvoju i realizaciji projekta pod nazivom “Sve o finansijama”. Cilj projekta je podizanje nivoa finansijske pismenosti  građana RS i BiH.

Ugovor je u ime Udruženja ekonomista RS potpisao izvršni direktor Saša Grabovac, a u ime Ekonomskog fakulteta Pale ugovor je potpisao dekan prof. dr Marko Đogo.

Ekonomski fakultet Pale će, u skladu sa ovim ugovorom, biti u obavezi da sprovede istraživanja koja bi trebala dati odgovor na pitanja o tome koje su to teme iz oblasti finansija sa kojima građani nisu dovoljno upoznati, a koje znatno utiču na finansijski položaj svakog građanina. Na taj način bi se trebala kreirati  osnova koja bi poslužila za kreiranje i provođenje adekvatnih edukativnih programa iz oblasti finansija, a što bi trebalo realizovati Udruženje ekonomista Republike Srpske. Rezultat svih prethodnih aktivnosti bi bila produkcija i promocija adekvatnih on line i off line sadržaja putem kojih će se građani Bosne i Hercegovine moći na brz i jednostavan način informisati o finansijskim proizvodima koji su im dostupni, kako na finansijskim tržištima u zemlji, tako i svijetu.