SARAJEVO, BANJALUKA – Institucije BiH, po svemu sudeći, neće odustati od namjere da u globalnom okviru za period 2018-2020. godina povećaju troškove na plate i druge izdatke, iako je to u suprotnosti sa produženim aranžmanom sa Međunarodnim monetarnim fondom. Iako se u javnosti mnogo govori… Pročitaj više »

BRISEL – Zvaničnici Evropske unije izrazili su zabrinutost zbog planova SAD-a da nametnu nove sankcije Rusiji jer bi one mogle naškoditi energetskim kompanijama. Iz Evropske komisije su stigle reakcije nakon što je američki zastupnički dom glasao za te mjere unatoč protivljenju Donalda Trumpa, izvještava BBC…. Pročitaj više »

ZAGREB – Gubitak Agrokora u prošloj godini, prema prvim nezvaničnim procjenama dobro upućenih krugova, mogao bi iznositi od 12 do 15 milijardi kuna (od 1,6 do 2 milijarde evra), piše zagrebački Jutarnji list. Konačni zvanični rezultati revizije poslovanja koncerna, koju radi revizorska kuća Pricewaterhousecoopers (PWC),… Pročitaj više »

BERLIN –  Iz njemačkog Ministarstva finansija pozdravili su juče potez Grčke da proda dug privatnim investitorima prvi put u posljednje tri godine, rekavši da je Atini potrebno da stabilizuje rast, ojača reforme i na vrijeme zaključi treći paket pomoći.  “Povratak Grčke tržištu kapitala bio je… Pročitaj više »

LONDON/NJUJORK – Akcije na vodećim evropskim berzama su porasle, jer su investitori pozdravili vijest o povratku Grčke na međunarodna tržišta duga, saopštili su trgovci. Londonski indeks FTSE 100 je u popodnevnim časovima porastao za 1,0 odsto na 7.451,92 poena, a najveći rast u okviru tog… Pročitaj više »