TTIP

PARIZ/BRISEL – Sadašnju rundu pregovora o Transtalantskom trgovinskom sporazumu /TTIP/ između Evropske unije i SAD treba obustaviti i pokrenuti ih na novoj, dobroj osnovi, rekao je francuski ministar trgovine Matijas Fekl. Njemački ministar ekonomije Zigmar Gabrijel izjavio je prije tri dana da su pregovori o… Pročitaj više »

banjaluka

BANJALUKA – Potencijalni preduzetnici nemaju puno izbora u Banjaluci, jer sigurne branše za ulaganja nema, tvrde ekonomisti. Najpametnije je novac spremiti u „slamaricu“ i sačuvati ga za bolja vremena, saglasni su ekonomisti Saša Grabovac i Predrag Duduković. Međutim, ni tu „operaciju“ nije lako izvesti. Dok… Pročitaj više »

radnici2

BRISEL – Posao u prvom tromjesečju ove godine u Evropskoj uniji je našlo 15,4 odsto nezaposlenih, odnosno tri miliona ljudi koji su u posljednjem kvartalu 2015. bili na evidenciji službe za zapošljavanje, pokazao je kvartalni izvještaj evropske kancelarije za statistiku – Evrostat. To je nešto… Pročitaj više »

stevo_mirjanic1

BANJALUKA – Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Stevo Mirjanić i direktor „Adrijatik grupe“ iz Austrije Amir Bekić razmotrili su mogućnosti planiranja dugoročnih projekata proizvodnje, prerade i plasmana poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda na tržište EU. – Ministarstvo poljoprivrede će s tim ciljem animirati predstavnike sektora… Pročitaj više »

parlament_bih

SARAJEVO – Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH nije se izjasnila o setu zakonskih prijedloga kojima je predviđeno povećanje akciza za naftu i naftne derivate, te će zatražiti od Predstavničkog doma dodatnih 15 dana za izjašnjavanje o ovim prijedlozima zakona. Kao… Pročitaj više »