SANKT PETERBURG – SAD planiraju da “sahrane” projekat “Sjeverni tok 2”, kako bi promovisale svoje snabdjevače, izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev. On je nakon sastanka sa finskim kolegom Juhom Sipilom rekao da SAD imaju najpragmatičniji stav kada je riječ o projektu “Sjeverni tok 2”,… Pročitaj više »

BANJALUKA – Banjalučka Toplana će u novu grejnu sezonu ući sa dugom većim od 89 miliona maraka, ali ni potraživanja ovog preduzeća nisu mala i iznopse 28 miliona. “Grad će morati idućih desetak godina vraćati ogromnu sumu novca koja je u međuvremenu već potrošena, uglavnom… Pročitaj više »

JEZERO – Načelnik opštine Jezero Snežana Ružičić izjavila je da je zbog naslijeđenih dugovanja peti put blokiran budžetski račun opštine od kada je preuzela funkciju načelnika nakon posljednjih izbora. Ružičićeva je rekla da je zabrinuta jer blokada računa dovodi do brojnih problema u funkcionisanju opštine… Pročitaj više »

SARAJEVO – Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je u Sarajevu da Centralna banka BiH nastavlja da bude garant stabilnosti i razvoja BiH, te primjer profesionalne i nezavisne institucije koja uliva povjerenje. Prilikom posjete Centralnoj banci BiH povodom zvaničnog obilježavanja 20 godina od osnivanja… Pročitaj više »

BEOGRAD –  Kod odobravanja kredita u stranoj valuti finansijska institucija mora da pruži dovoljno informacija, uključujući moguće rizike, glasi presuda Suda EU. Upravo ova presuda mogla bi da bude od presudne važnosti za dužnike u švajcarcima. Udurženje bankarskih klijenata Efektiva saopštilo je da posljednja presuda… Pročitaj više »

NJUJORK – Centralna banka SAD odlučila je da u oktobru počne da smanjuje ogroman portfolio obveznica, a da referentne kamatne stope za sada ostanu nepromjenjene. Federalne rezerve (Fed) saopštile su da će u oktobru početi postepeno da smanjuju svoj portfolio obveznica, vrijednih 4,5 hiljada milijardi… Pročitaj više »