KM5

BANJALUKA – Prosječna neto plata za zaposlene u Republici Srpskoj, isplaćena u avgustu, iznosila je 838 KM, a prosječna mjesečna bruto plata 1.349 KM. Iz Republičkog zavoda za statistiku saopšteno je da je, u odnosu na avgust prošle godine, ovogodišnja avgustovska prosječna neto plata veća… Pročitaj više »

famos_koran

PALE – Direktor novoosnovane firme “IFSFA-MOS” sa Pala Petar Marinković rekao je da je pokretanje nekadašnjeg “Famosa” sasvim izvjesno i da rukovodstvo nove firme trenutno radi na prikupljanju podataka o raspoloživoj radnoj snazi na koju će moći da računa u prvim danima početka radnog procesa…. Pročitaj više »

frensis_fukujama

Pre dve godine sam na ovim stranama obrazložio mišljenje da Amerika pati od političkog propadanja. Njen ustavni sistem kontrola i ravnoteža, udružen s dvopartijskom polarizacijom i usponom obilno finansiranih interesnih grupa, urodio je onim što nazivam „vetokratija“, stanjem u kom je lakše sprečiti vlast da… Pročitaj više »

IRB_RS

BANJALUKA – Cilj izmjene i dopune pravila plasmana sredstava po kreditnim linijama i zajmovima Investiciono-razvojne banke /IRB/ Republike Srpske jeste poboljšanje kvaliteta kreditnog portfelja banke i da klijentima omogući dodatnu likvidnost i adekvatno servisiranje obaveza. Ovim izmjenama uvodi se refinansiranje obaveza kao moguća namjena korišćenja… Pročitaj više »

interagro

BIJELJINA – U Bijeljini je otvoren 15. međunarodni sajam poljoprivrede “Interagro 2016” na kojem učestvuje 140 izlagača iz Republike Srpske, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Italije i Austrije. Sajam je otvorio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Stevo Mirjanić, koji je rekao da Vlada Republike Srpske podržava… Pročitaj više »

evro_slom

PARIZ – "Evro neće preživeti, kolaps je neizbežan". To je vrlo oštro upozorenje u poslednjem izveštaju francuskog Instituta Žak Delora, koji je jedan od arhitekata jedinstvene evropske valute. Autori izveštaja, grupa akademika, stručnjaka i nekadašnjih 'policy makera' širom Evrope, svesni su prepreka jačanju integracionih trendova… Pročitaj više »