BIJELJINA – Bijeljinu je prethodne godine posjetilo 44.091 turista koji su ostvarili 84.096 noćenja, čime je premašen rekord iz 2019. godine, objavila je gradska Turistička organizacija.
“Turizam ponovo postaje jedna od glavnih privrednih grana naše lokalne zajednice i plan je da nastavimo sa trendom rasta posjetilaca u Semberiji, a trudićemo se da turistički potencijal Bijeljine dignemo za još jednu stepenicu”, navela je direktor Turističke organizacije grada Jasmina Abdulahagić.

Osim broja gostiju, na području Semberije je porastao broj smještajnih kapaciteta, u hotelima, motelima, prenoćištima i ostalim smještajnim objektima ima 1.006 stalnih ležajava raspoređenih u 463 sobe.

Najviše turista koji su posjetili Bijeljinu je iz Srbije, oko 20.000 gostiju, brojni su gosti iz Hrvatske, Slovenije i Crne Gore, od evropskih zemalja iz NJemačke, Švajcarske, Austrije, a u posljednje vrijeme primjetan je i povećan broj gostiju iz Bugarske i Rusije.

U Turističkoj organizaciji navode da je Semberija postala interesantnija destinacija i za državljane Kine, Kanade, Ukrajine, Norveške, Indije, Brazila, Australije, Maroka, Španije i SAD. (Srna)