Najveći kruzer na svijetu napravi više od 30.0000 jela dnevno za više od 6.600 putnika koji se ukrcaju na nedeljnom nivou. U kuhinjama, koje rade non-stop, je zaposleno 1.000 kuvara
Putnici „Royal Caribbean Symphony of the Seas“ mogu da jedu bilo gdje do osam puta dnevno, zadajući osoblju veliku količinu hrane za pripremu.
– Morate da izračunate da je to doručak, ručak i večera, plus grickalice, plus noću, plus 24 sata, hrana svuda unaokolo, i to nikada ne prestaje – rekao je za Insajder Alan Džentil, šef razvoja kulinarske inovacije.
– Količine su nevjerovatne– dodaje.
Džered de Silva, upravnik inventara broda, nedeljno ima budžet od milion dolara za nabavku namirnica za 23 brodska restorana. Kada se ovaj novac pretvori u hranu, u pitanju više od 600.000 tona hrane i pića.
– Neki od ljudi počinju posao u 8 ujutru i rade do 14 časova, uzmu pauzu do 17 časova i nastavljaju rad do 21.30 časova. Onda druga grupa počne preuzme u 22 časa, pa sve do 10 ujutru. Tako da pokrivamo dan i noć – kaže glavni šef za Insajder.
Restorani raspolažu različitim cijenama, kako bi odgovarale širokom spektru putnika na brodu.
– Imali smo penthaus, imali smo apartman, imali smo glavni restoran, imali smo specijalitet. Imamo sve mogućnosti. Tako da smo se trudili da svima ugodimo, da svi pronađu ono što traže – dodaje. (Bankar.me)