MOSTAR – Croatia Airlines najavio je ponovnu uspostavu stalne avio veze između Zagreba i Mostara od maja ove godine.

Ovo je rečeno na sastanku koji je predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg imao na sastanku s čelnim ljudima Croatia Airlinesa i predstavnika Grada Mostara toko održavanja sajma turizma ITB Berlin 2023.

“U više sam navrata naglasio kako je jedan od strateških ciljeva cijele Hercegovine, tako i Vlade HNŽ-a i Grada Mostara, da naša zračna luka profunkcionira i počne djelovati u kapacitetu kojim raspolaže. Međutim, za to je objektivno nužna uključenost svih razina vlasti, ne samo gradske i županijske. Govorili smo i o objektivnim problema koje je, uvjereni smo, moguće otkloniti, uz punu posvećenost svih razina vlasti, rukovodstva i zaposlenika Zračne luke Mostar.

Konkretno, vezano za ove razgovore, u planu je uvođenje tri tjedne linije u obadva smjera, o čemu će više pojedinosti, u prvomu redu između Croatia Airlinesa i Grada Mostara, biti dogovoreno u predstojećih par mjeseci, prije potpisivanja konačnoga dokumenta”, kazao je Herceg, navedeno je na sajtu Vlade HNK.