Na trećoj poslovnoj konferenciji DDays „Poslovanje finansijskog sektora i sektora nekretnina u uslovima “polikrize” – samo je neizvjesnost izvjesna!“ koja će se održati 30. maja u Banjaluci okupiće na jednom mjestu najznačajnije ljude finansijskog sektora i sektora nekretnina iz BiH i regiona.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Agencije za bankarstvo Republike Srpske, Komisije za hartije od vrijednosti Republike Srpske, Udruženja posrednika u prometu nekretnina i Udruženja mikrokreditnih organizacija u BiH – AMFI.

Na sedam panela i tri predavanja, više od 30 predavača pokušaće da odgovori na pitanja koje se odnose na stanje finansijskog sektora i sektora nekretnina u doba velike globalne neizvjesnosti.

Među predavačima će biti: Srđan Šuput, direktor Agencije za bankarstvo Republike Srpske, Jasmin Mahmuzić, direktor Agencije za bankarstvo FBiH, dr Marijana Mitrović Mijatović, direktor Sektora za finansijsku stabilnost, istraživanje i statistiku u Centralnoj banci Crne Gore, Ognjen Mihajlović, predsjednik Komisije za hartije od vrijednosti Republike Srpske, Snježana Rudić, pomoćnik ministra u Ministarstvu finansija Republike Srpske, Adnan Zukić, predsjednik Komisije za vrijednosne papire FBiH…

O perspektivama bankarskog sektora iz prve ruke govoriće Bojan Luburić, predsjednik Uprave MF banke, Samir Mustafić, predsjednik Uprave ASA banke, Goran Babić, predsjednik Uprave, NLB banke a.d. Banja Luka.

Posebna pažnja na konferenciji biće posvećena i tržištu kapitala gdje će svoj pogled dati Ognjen Mihajlović, predsjednik Komisije za hartije od vrijednosti RS, Snježana Rudić, pomoćnik ministra u Ministarstvu finansija Republike Srpske, Adnan Zukić, predsjednik Komisije za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine, Dragan Kajkut, izvršni direktor DUIF Management Solutions d.o.o. Banja Luka i Davor Sakač, direktor TS Ventures fonda.

Jedna od tema biće i digitalne usluge u bankarskom i mikrokreditnom sektoru – potencijal za razvoj finansijskog sektora kroz unaprijeđenje i implementaciju fintech rješenja koja omogućavaju povećanje produktivnosti uposlenika i poboljšanje korisničkog iskustva, a o tome će govoriti lideri u toj oblasti Amir Trokić, direktor za Poslovni razvoj i odnose sa klijentima u BiH „Mastercarda“ i Nenad Subotić, direktor prodaje u „Paytenu“

O kreiranju novih finansijskih proizvoda i uloga MKO u energetskoj tranziciji, finansijskoj inkluzijai, kao i korišćenje savremenih digitalnih rješenja u svakodnevnom poslovanju mikrokreditnih organizacija više će govoriti Mile Tamamović, direktor Sektora za nadzor institucija bankarskog Sistema Agencije za bankarstvo Republike Srpske i Milena Haneš, direktor MKD “Mikrofin”.

Organizator konferencije je agencija BAM consult, a više o samoj konferenciji možete pogledati na sajtu digitalnakonferencija.ba