BANJALUKA – U Gradskoj razvojnoj agenciji su u toku obuke za izradu biznis plana za kandidate koji će učestvovati na Javnom pozivu za Program dodjele subvencija poslovnim subjektima u Gradu BanjaLuka za 2023.

“Svi oni koji planiraju da se jave na Javni poziv će tokom obuka imati priliku da dobiju  pomoć i savjete od naših iskusnih i stručnih saradnika iz Gradske razvojne agencije pri izradi biznis plana koji je obavezan dio dokumentacije i osnovni parametar za ocjenu biznis ideja prilikom postupka dodjele“, rekao je direktor Neven Stanić.

Stanić je dodao da je obuka besplatna i da se provodi po metodologiji SYB – (Pokreni svoj posao), koju je uspostavila Međunarodna organizacija rada (ILO), a koja se provodi u preko 100 zemalja širom svijeta.

Obuka za kandidate traje 5 radnih dana,  a polaznici će po završetku obuke moći da: navedu sadržaj plana poslovanja, konsoliduju poslovne ideje, realizuju poslovne ideje i prevedu ih u popunjen plan poslovanja,   procijene svoju spremnost da pokrenu posao.

“Obavještavamo sve zainteresovane preduzetnike koji se planiraju prijaviti na „Program dodjele subvencija poslovnim subjektima u Gradu Banjaluka za 2023. godinu“ da to mogu učiniti do 26. maja”, saopšteno je iz Gradske razvojne agencije.