SARAJEVO – Spoljnotrgovinska komora BiH raspisala je javni poziv za upis na programe početnog i periodičnog stručnog osposobljavanja vozača u međunarodnom drumskom prevozu na koji se kandidati mogu prijaviti do 14. jula.
Kandidati koji uspješno završe ovaj program dobiće potvrdu o stručnoj osposobljenosti, što je jedan od uslova za sticanje kvalifikacione kartice vozača.

Ova potvrda izdaje se nakon uspješno položenog pismenog ispita i nije prenosiva na drugo lice, saopšteno je iz Komore.

Obaveze sticanja početne stručne osposobljenosti vozača i polaganja ispita oslobođeni su oni koji posjedujuju vozačku dozvolu kategorija “D1”, “D1+E”, “D” ili “D+E” ili vozačku dozvolu koja se priznaje kao identična, izdatu najkasnije do 10. septembra 2008. godine. Obaveze su oslobođeni oni koji imaju u kategorija “C1”, “C1+E”, “C” ili “C+E” ili vozačku dozvolu koja se priznaje kao identična, izdatu najkasnije do 10. septembra 2009. godine.

Nastava počinje u drugoj polovini jula, petkom i vikendima, o čemu će prijavljeni kandidati biti blagovremeno obavješteni.

Obuka se realizuje u skladu sa nastavnim planovima i programima početnog i periodičnog stručnog osposobljavanja koji čine tematske jedinice određene Pravilnikom o uslovima za izdavanje licence i kvalifikacijske kartice vozača.

Više informacija o ovom javnom pozivu nalazi se na veb-stranici Komore. (Srna)