DUBAI – Poslovni savet Srbije formiran je kao nezavisno tijelo pod patronatom Privredne komore Dubaija na osnivačkoj skupštini održanoj  u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), saopštila je Privredna komora Dubaija.

Kako se navodi, Poslovni savet Srbije okuplja više desetina srpskih kompanija koje uspješno posluju u UAE, kao i lokalne kompanije koje planiraju da posluju u Srbiji, a osnovan je sa ciljem jačanja bilateralnih odnosa i poslovnih i privrednih veza Srbije i UAE.

Dodaje se da će se Poslovni savet Srbije baviti i promocijom srpskih biznisa i poslovne zajednice u UAE, promocijom poslovnih i investicionih potencijala obe zemlje, pružanjem podrške kompanijama iz UAE da otpočnu poslovanje u Srbiji, kao i ohrabrivanjem kompanija iz Srbije da poslovanje na Bliskom Istoku otpočnu iz Dubaija, piše Tanjug.

Na Skupštini je, uz prisustvo predstavnika svih kompanija članica, jednoglasno izabrano rukovodstvo Poslovnog saveta Srbije. U naredne dve godine Savetom će predsjedavati profesor univerziteta Dr Marko Selaković koji je ranije obavljao dužnosti predstavnika Privredne komore Srbije u UAE i direktora biznis programa Srbije na Svjetskoj izložbi Expo 2020 Dubai. (Agencije)