BANJALUKA – Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić rekao je da i pored rekordnog broja zaposlenih u Srpskoj – više od 290.000 ljudi – na tržištu rada nedostaje građevinskih radnika, ljekara i vozača teških motornih vozila.

Egić je rekao da rekordan broj zaposlenih u Srpskoj nije slučajno zabilježen, već je rezultat kontinuiranog rada, praćenja stanja na tržištu i u oblasti kapitala, te smišljenih mjera i strategija.

“Vlada Republike Srpske je preko resornog ministarstva u stalnom kontaktu sa sindikatima i Unijom udruženja poslodavaca, osluškuje stanje na tržištu rada i zajednički kreira određene mjere što dovodi do ovakvog dobrog rezultata”, rekao je Egić za ATV.

Govoreći o dolasku stranih radnika u Srpsku, Egić je rekao da odobrena kvota ove godine za “uvoz strane radne snage” iznosi 1.400 radnika i još nije ispunjena.

On je naveo da poslodavci predviđaju da iduće godine neće biti nekog drastičnog povećanja potražnje za stranom radnom snagom u Republici Srpskoj.