Agencija za bankarstvo Republike Srpske pokrenula je projekat „Finansijska pismenost u bankarstvu “, kako bi građane, ali i pravna lica, na što pristupačniji način edukovala u pogledu  korištenja usluga u bankarstvu.

Nizom edukativnih tekstova i video priloga, kroz primjere, na način koji je prihvatljiv većini  građana, u Agenciji za bankarstvo Republike Srpske su pružili odgovore i objašnjenja na  pitanja koja građani najčešće postavljaju bankarskim službenicima i ombudsmanu u Agenciji za bankarstvo.

U kratkom edukativnom spotu ukazano je na šta je sve potrebno obratiti pažnju prilikom popunjavanja uplatnica te kakve se posljedice mogu javiti ukoliko način nije ispravan.
Svaki građanin koji samostalno popunjava uplatnicu za plaćanje obaveza prema nekom državnom organu potrebno je da detaljno pročita sve rubrike i instrukcije za plaćanje.

Edukativni spot možete pogledati na WEB stranici Agencije za bankarstvo Republike Srpske, You Tube kanalu (https://www.youtube.com/watch?v=ejvIRZZnQaw ) ili nekoj od društvenih mreža( LinkedIn, Twitter).