BANJALUKA  – Ministar finansija i trezora BiH Srđan Amidžić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Savo Minić, potvrdili su učešće na ovogodišnjoj konferenciji drugi “Dani osiguranja Republike Srpske” DORS 2023 koja se 19. i 20. oktobra održava u etno selu Stanišići kod Bijeljine.

Konferencija u organizaciji Udruženja društava za osiguranje Privredne komore RS okupiće na jednom mjestu eminentne stručnjake iz oblasti osiguranja iz zemlje i regiona, a poseban značaj daće i aktivno učešće dva ministra na konferenciji.

Ministar Amidžić će imati uvodno obraćanje na konferenciji, dok će ministar Minić uzeti učešće u radu panela “Pojava superćelijskih oluja i uticaj na sektor osiguranja2.

Pored Minića na panelu koji istražuje izazove koje osiguravajućim kompanijama i osiguranicima donosi pojava fenomena superćelijskih oluja učestvovaće i poljoprivredni proizvođač Goran Mitrović, direktor Gold-MG, Boško Petrović generalni direktor Generali Reosiguranje Srbija, Vladimir Đurđević, redovni profesor na Fizičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Slobodan Jokić, direktor Sektora za štete Wiener osiguranja Vienna Insurance Group a.d. Banja Luka.

Drugi “Dani osiguranja Republike Srpske” – DORS 2023 organizovaće se kroz dvodnevni program 19. i 20. oktobra 2023. godine.

“Na DORS-u 2023 okupićemo vodeće stručnjake iz područja osiguranja i povezanih industrija i fokus će biti na aktuelnim temama i izazovima sa kojima se osiguravajuće kompanije susreću, kao i na inovacijama i tehnološkom napretku u oblasti osiguranja”, naveli su organizatori.

Više o konferenciji pročitajte na zvaničnoj stranici www.osiguranjers.com.