LONDON – Britanska multinacionalna kompanija Rolls-Royce Holdings danas će otpustiti oko 2.500 zaposlenih u sklopu akcije smanjenja troškova koju je najavio novi izvršni direktor Tufan Erginbilgić.

Ukidanje radnih mjesta biće raspoređeno po globalnim operacijama proizvođača motora i vjerovatno će uticati na stotine zaposlenih u Velikoj Britaniji, prenosi Skaj njuz, pozivajući se na neimenovane izvore.

Kompanija je doživela snažan oporavak pod Erginbilgićem, koji je preuzeo funkciju generalnog direktora prošlog januara i od tada je rekao da se troškovnom bazom kompanije “čvrsto upravlja” kako bi se nadoknadili inflatorni pritisci troškova.

Rols-Rojs je u maju saopštio da nije donio nikakve odluke u vezi sa promjenama u broju zaposlenih, kao odgovor na izvještaj Sandej tajmsa da se očekuje da će otpustiti oko 3.000 radnika koji nisu u proizvodnji.

Rolls-Royce Holdings se bavi dizajniranjem, proizvodnjom i distribucijom motora i sistema napajanja za avijaciju i druge industrije, ali ne i proizvodnjom superluksuznih automobila, koju je od 1998. preuzeo Rolls-Royce Motor Cars Limited u potpunom vlasništvu nemačkog BMW-a.