SARAJEVO – Predstavnici najveće evropske niskobudžetne aviokompanije Ryanair i Međunarodnog aerodoroma u Sarajevu održali su zajedničku konferenciju za medije na kojoj su predstavljeni planovi buduće saradnje. Ryanair će iz Sarajeva letjeti na pet novih destinacija i to u Geteborg, London, Brisel, Memmingen i Milano.

Rezervacija karata biće dostupna po cijeni od 30 evra. Prisutnima se obratio direktor Međunarodnog aerodroma u Sarajevu Alan Bajić.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo što smo danas ovdje kako bi objavili da sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu polijeće jedna od najvećih aviokompanija u Evropi i da imamo nove destinacije koje će pružiti aviokompanija Ryanair. Kažem najveća evropska kompanija zato što leti u 40 država, 230 aerodroma i imaju preko 3.000 operacija dnevno”, rekao je Bajić.

Dodao je da je u fiskalnoj godini Ryanair prevezao 183 miliona putnika.

Medijima se obratio i direktor aviokompanije Ryanair Jason McGuinness.

“Ovo je jedan od dobrih dana kada dolazite da najavite dobre vijesti i promijenite lice jednog grada. Želim da najavim pet novih ruta sa 200.000 putnika godišnje. Predugo je Sarajevo bilo pod opsadom skupih avioprevoznika i to se danas mijenja. Svako od nas iz Ryanaira je presretan što ćemo od aprila početi sa novim rutama”, rekao je McGuinness. (Klix)