SARAJEVO – Ambasada Turske u BiH poziva kompanije iz BiH da posjete osam sajmova koji će u prvom kvartalu ove godine biti održani u Istanbulu, Antaliji i Izmiru.
Sajam namještaja u Istanbulu biće održan od 23. do 28. januara, a sutra je krajnji rok za dostavu aplikacionih formulara zainteresovanih domaćih kompanija, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Međunarodni sajam poljoprivrede, stočarstva i peradarstva biće održan od 30. januara do 3. februara u Izmiru, a rok za prijavu je utorak, 16. januar.

U Antaliji će od 6. do 9. februara biti održan Međunarodni specijalizovani sajam prehrane i pića, dok će od 13. do 16. februara biti održana tri sajma u Izmiru – prehrambenih proizvoda, ambalaže i tehnologije pakovanja, te hotela, restorana, kafea, opreme za vešeraje, smještaja i tehnologija.

Međunarodni sajam knjiga, papira, školske i kancelarijske opreme i igračaka biće održan od 28. februara do 2. marta u Istanbulu, gdje će od 6. do 9. marta biti održan i Sajam igračaka.

U saopštenju je navedeno da će u okviru sajmova biti održani brifinzi za privrednike i bilateralni razgovori sa turskim privrednicima, a po jednom predstavniku iz kompanija iz BiH koji bude učestvovao u ovom programu biće plaćeni troškovi smještaja sa doručkom.

“Učesnici su obavezni da poznaju jedan od tri strana jezika – engleski, njemački ili francuski, te da posjeduju ovlaštenja za odlučivanje u kupovini”, navedeno je u saopštenju.

Više informacija o sajmovima dostupno je na veb-stranici Spoljnotrgovinske komore BiH.