Britanci su česti gosti hrvatskih turističkih destinacija, ali sada su se počeli međusobono upozoravati da ovog ljeta izbjegavaju jedan hrvatski grad.

Naime, Britanci pozivaju jedni druge da izbjegavaju Dubrovnik zbog ogromnih gužvi koje su im, kako kažu, “isisale sav užitak putovanja”.

Novinski list “Mirror” podsjeća da su se u Dubrovniku snimale neke scene za popularna filmska ostvarenja kao što su “Ratovi zvijezda” i “Igre prijestola”, no navode i da su tokom turističkih mjeseci u ovom gradu gužve velike.

Jedan korisnik poplarne mreže Reddit upozorio je na ogromne gužve u Dubrovniku te utvrdio da se grad isplati posjetiti samo ako se možete nositi s tolikim gužvama.

“Posjetili smo puno lokacija u Hrvatskoj prije nekoliko ljeta, ali su bile krcate ljudima! Ne samo gradovi, nego i mjesta kao što su Plitvička jezera! Ali, s razlogom – ako možete podnijeti gužvu, isplati se otići tamo”, naveo je taj korisnik.

“Mirror” dalje piše da je Hrvatska, kao i njena obala, predivna za posjetiti, ali da je dugo na glasu kao prenatrpana zemlja.

Stručnjaci “Responsible Travela” navode da je “Dubrovnik postao sinonim za prenapučenost turistima”, a iz ove firme takođe navode da je “Dubrovnik i dalje jedan od najljepših gradova na svijetu s nevjerovatno slikovitim ulicama”.

Ali, i dalje savjetuju putnicima da ne putuju u Dubrovnik u jeku ljeta.

“Pozicioniran je na jugu Hrvatske pa Dubrovnik ima većio broj najsunčanijih i najtoplijih dana u zemlji. U julu i avgustu temperature idu do 28°C, što gužve u gradu i na plažama pretvara u novu vrstu muke. Obilazak tokom toplotnog udara zaista nije zabavan”, navode, a prenosi “N1”.