TJENCIN – Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rezgovarao je sa rukovodstvom kineske osiguravajuće korporacije Sinošur i naveo je da je ta kompanija izrazila interesovanje u oblasti osiguranja kreditnih linija za preduzeće Željeznice Republike Srpske (ŽRS).

Na sastanku Čubrilovića i zamjenika generalnog direktora pomenute kompanije Lin Fanga, u kineskom gradu Tjencinu, potvrđeno je opredjeljenje za zajedničko sprovođenje ključnih projekata, prenosi RTRS.

Dvije strane razgovarale su, pored nastavka saradnje u vezi sa osiguranjem poslova kineskih kompanija u Republici Srpskoj, i o planu daljeg razvoja, uslovima i modelima finansiranja i osiguranja.

Istaknuto je i da saradnja Republike Srpske i kineskih kompanija ima veliki potencijal, a sastanku u Tjencinu prisustvovali su generalni direktor Železnica Republike Srpske Slađan Jović i pomoćnik ministra za željeznički, vazdušni i vodni saobraćaj Vesna Vožni.

Kineska osiguravajuća korporacija Sinošur vodeće je osiguravajuće društvo u svijetu i povezano je sa više od 300 međunarodnih banaka, a osnovala ga je i podržala država, kako bi promovisala kineski spoljno-ekonomski i trgovinski razvoj, navodi RTRS. (Agencije, Foto pixabay)