BANJALUKA – Direktor Poreske uprave Republike Srpske Goran Maričić pozvao je sve obveznike poreza na nepokretnosti da do 30. juna izmire prvu ratu svoje obaveze po poreskom računu za ovu godinu i tako izbjegnu nepotrebne dodatne troškove.

Maričić je podsjetio da je zakonski rok za uplatu prve rate poreza na nepokretnosti 30. jun, saopšteno je iz Poreske uprave.

“Svim vlasnicima nepokretnosti u Srpskoj koji u zadatom roku nisu platili dospjele obaveze po osnovu poreza na nepokretnosti iznos računa biće uvećan za troškove postupka prinudne naplate i kamate”, istakao je Maričić.

On je rekao da pozvao i sve one koji još nisu prijavili svoju nepokretnu imovinu da to učine odmah, jer će neprijavljene nepokretnosti koje identifikuje Poreska uprava biti prijavljene po službenoj dužnosti.

“Cilj Poreske uprave nije kažnjavanje, već stavljanje svih poreskih obveznika u ravnopravan položaj. Naše strateško opredjeljenje je da budemo servis poreskih obveznika kako bi im pomogli da brže i jednostavnije izvrše svoje poreske obaveze, sa krajnjim ciljem povećanja stepena dobrovoljnog izvršavanja poreskih obaveza”, naglasio je Maričić.