BEOGRAD – U Srbiji je putarina od ponoći poskupjela za oko 10 odsto na osnovu novog cjenovnika Puteva Srbije, na koji je saglasnost dala Vlada Srbije.

Tako putarina od Beograda do Šida koštaće 500 dinara. Od Obrenovca do Preljine putarina će koštati 560 dinara, dok će put od Beograda do Subotice biti skuplji za 70 dinara i koštaće 800 umjesto 730 dinara.

Nova cijena putarine od Beograda do Niša (jug) biće 1.130 ili za 110 dinara skuplja, a od Beograda do Dimitrovgrada biće viša za 160 dinara i umjesto 1.510 vozači će plaćati 1.670 dinara.

Za po 50 dinara poskupjeće i putarine od Beograda do Batočine pa će nova cijena biti 500 dinara, dok će se od Beograda do Vrbasa plaćati 470 dinara umesto 420 dinara.

U odluci o visini posebne naknade za upotrebu javnog puta, njegovog dijela i putnog objekta je precizirano da plaćanjem putarine putem uređaja za elektronsku naplatu putarine, fizičko i pravno lice, korisnik motornog vozila četvrte kategorije emisijskog razreda “EURO 6”, ostvaruje popust od 10 odsto koji se obračunava na iznos umanjen za popust na elektronsku naplatu putarine od šest odsto.

Ova stavka će se primjenjivati 30 dana od dana objavljivanja odluke zbog potrebnih tehničkih prilagođavanja u sistemu za naplatu putarine. (Agencije, Foto Pixabay)