ATLANTA – Televizijski informativni kanal CNN je najavio gašenje sto radnih mjesta, u sklopu prelaska na digitalnu pretplatu i vještačku inteligenciju.

Izvršni direktor te medijske kompanije Mark Tompson je predstavio planove o predstojećim otpuštanjima u dopisu u kom je iznio namjere da drastično promijeni novinsku korporaciju do kraja godine, prenosi Vašington tajms.

On je rekao da će CNN ukinuti oko 100 radnih mjesta, ali nije precizirao odjeljenja na koja se to odnosi. Tompson je dodao da će CNN-ova usluga pretplate početi do kraja 2024. godine, u okviru koje će spajati emitovani sadržaj sa vijestima zasnovanim na tekstu, kako bi bila ponuđena nova forma za čitaoce.

“Video će biti u srcu naše budućnosti na svakoj platformi – od čistog digitalnog do striminga i još mnogo toga”, navodi on. Dodao je da će CNN uključiti više sadržaja o načinu života kako bi povećao prihod od oglašavanja i pretplate.

U međuvremenu, taj medij će integrisati vještačku inteligenciju u svoje izvještavanje, ali je Tompson bio oskudan u detaljima s tim u vezi.

“Ove promjene imaju strateški cilj da izvuku maksimimum od vještačke inteligencije da bi bilo utvrđeno kako najbolje da bezbjedno iskoristimo ovu novu tehnologiju u nastajanju u službi naše publici i da efikasnije i odgovornije ispunimo naše novinarske ciljeve”, navodi se u dopisu. (Agencije, Foto Pixabay)