BANJALUKA – U marketima u Srpskoj od idućeg mjeseca trebalo bi da bude nastavljena kampanja “Društveno odgovorni”, zahvaljujući kojoj će kupci moći pazariti određeni broj proizvoda na koje su se trgovci na dobrovoljnoj osnovi odrekli marže.

Kako je saopšteno iz resornog ministarstva, ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić i njegov pomoćnik za resor trgovine Dušanka Tegeltija održali su u Banjaluci sastanak sa predstavnicima Privredne komore Republike Srpske, Područne privredne komore Banjaluka, trgovaca i trgovačkih lanaca koji posluju u Srpskoj.

Tema sastanka, dodaje se u saopštenju, bio je nastavak realizacije kampanje “Društveno odgovorni”, koja je pokrenuta u junu prošle godine, a u sklopu koje su se trgovci na dobrovoljnoj osnovi odrekli marže na određeni broj proizvoda.

Na sastanku je, kako se ističe, detaljno razgovarano i o grupama proizvoda koje će biti obuhvaćene ovom kampanjom.

Ove grupe proizvoda, precizirano je, uključuju robu iz različitih kategorija kao što su poljoprivredni proizvodi, prehrambeni proizvodi, hemijski proizvodi, te proizvodi za ličnu higijenu.

“Predviđeno je da se kampanja ‘Društveno odgovorni’ nastavi u avgustu ove godine, kada će kupci ponovo imati priliku da u marketima pronađu artikle označene voblerima ‘Društveno odgovorni’. Ova inicijativa predstavlja vid kontinuirane saradnje Ministarstva trgovine i turizma i privredne zajednice. Kampanja ‘Društveno odgovorni’ je i dalje otvorena za sve privredne subjekte koji žele da uzmu učešće u njoj”, istakli su iz Ministarstva trgovine i turizma Srpske, na čijem će sajtu biti dostupne liste proizvoda i privrednih subjekata koji učestvuju u kampanji. (Nezavisne, Foto Pixabay)