Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i član Fenerbahčea Rade Krunić odlučio je dio novca uložiti u pijacu u Srbiji.

Kako je saopšteno iz opštinske uprave Srbobran, počela je izgradnja novog retail parka i novog pijačnog prostora, na prostoru stare glavne pijace.

Biće otvorene četiri prodavnice poznatih brendova i podignut novi pijačni prostor po savremenim standardima, a posao će dobiti 40 radnika. Vrijednost investicije je, kako je objavljeno, oko četiri miliona KM.

Plan je da se projekat okonča do kraja ove godine i sve radnje budu otvorene.

“Na istoj parceli na kojoj je bila do sada, minimalno izmještena, gradiće se nova pijaca, a plan je prostor popločati behaton pločama, postaviti natkrivene tezge i ostaviti dovoljno prostora za uobičajenu prodaju van tezgi”,  rekao je Radivoj Debeljački, predsjednik Opštine Srbobran.

Prema njegovim riječima, oko retail parka biće izgrađena saobraćajnica za ulazom i izlazom sa cijelog prostora, a tržni centar i nova pijaca neće biti razdvojeni nikakvom ogradom.

“Takođe, naglasio je kako će pravoslavni krst koji se nalazi na platou stare pijace, biti restauriran i postavljen ispred objekta, sve uz blagoslov Eparhije bačke i Crkvene opštine Srbobran, koja će i izvoditi ovaj dio radova”, naveli su iz opštinske uprave Srbobran.

Što se Krunića tiče, on je od zimus član Fenerbahčea. Prethodno je igrao za Foču, Donji Srem, Borac Čačak, Veronu, Empoli i Milan. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je dao četiri gola na 33 nastupa, prenosi Dnevni avaz.