Udruženje ekonomista Republike Srpske SWOT, u saradnji sa Savezom ekonomista Srbije i pod  pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, treći put organizuje „Jahorina ekonomski forum“ pod nazivom „Regionalna saradnja kao važna poluga ekonomskog razvoja zemalja JIE“. Jahorina ekonomski forum (JEF) 2018. će se održati 03…. Pročitaj više »

TUZLA – Međunarodni aerodrom Tuzla u kontinuitetu nastavlja širenje obima poslovanja i ove godine, te u saradnji s niskobudžetnom aviokompanijom “Wizz Air”, u junu uvodi novu avioliniju Tuzla – Baden – potvrdio je Feni direktor ovog aerodroma Rifet Karasalihović. Redovna linija na relaciji Tuzla –… Pročitaj više »

VELIKA KLADUŠA – Agrokomercov brend Tops velikokladuške prehrambene industrije AC FOOD ušao je na tržište Švedske. Prve količine ovog najpoznatijeg bh. biskvita već se nalaze na policama švedskih trgovina i većih trgovačkih lanaca City Gross i Orient Hus. Rezultat je ovo ekskluzivne saradnje koja je… Pročitaj više »

BEOGRAD – Vrijednost ukupno izvedenih građevinskih radova u Srbiji je 2017. godine bila 5,5 odsto veća nego 2016. godine, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. To je blizu dva puta više od prethodne projekcije povećanja Republičkog zavoda za statitistiku (RZS) iz januara 2018, koja… Pročitaj više »

MOSKVA – Ruski energetski div “Gazprom” ukinuće stotine radnih mjesta u svojim inostranim kancelarijama za trgovinu i izvoz, uključujući Veliku Britaniju, te će ih preseliti u Sankt Peterburg, što dolazi u vrijeme rastućih tenzija između Rusije i zapadnih zemalja. Reuters to saznaje od dva izvora… Pročitaj više »

BERLIN – Autobild, rubrika najtiražnijeg njemačkog dnevnog lista Bild, objavio je listu 30 najmoćnijih sportskih automobila na svijetu. Na prvom mjestu je najnoviji model Rimac automobila C_Two predstavljen nedavno na auto-sajmu u Ženevi. Rimac je tako pobijedio slavne konkurente, na drugom mjestu nalazi se Keating… Pročitaj više »

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske utvrdila je juče Nacrt zakona o sporazumnom vansudskom finansijskom restrukturiranju kojim se uređuju uslovi za pokretanje ovog postupka, a koji bi u konačnici trebalo da spasi preduzeće od gašenja. “Sporazumno finansijsko restrukturiranje je dobrovoljni, vansudski model restrukturiranja korporativnih dugova kroz… Pročitaj više »

BANJALUKA – Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i direktor kompanije IEE Borko Torbica otvorili su danas preduzeće “Eko-toplane”, u čiju je izgradnju uloženo 36 miliona KM. Otvaranju “Eko-toplana”, između ostalih, prisustvovali su ministri u Vladi Republike Srpske, zvanice iz javnog i… Pročitaj više »