HAMBURG – Prva jahta proizvedena u Bosni i Hercegovini, firme “Derubis yachts”, zablistala je na “Hamburg ancora Yachtfestivalu”. Najveći “Water Boat Show” u Njemačkoj “Hamburg ancora Yachtfestival” održava se još danas u Nojštadu, gdje 200 jahti čeka zainteresovane posjetioce. Među njima je i prva jahta proizvedena… Pročitaj više »

BANJALUKA – Da je pred neimarima u Republici Srpskoj neizvjesna sezona potvrđuje podatak da je u aprilu ove godine izdato svega 87 građevinskih dozvola, što je za 7,4 odsto manje u odnosu na isti period lani, a u građevinskim preduzećima kažu da su tome kumovale… Pročitaj više »

Kompanija Facebook finalizovala je plan za lansiranje sopstvene kriptovalute u narednoj godini. Namerava da do prvog kvartala 2020. uspostavi sistem digitalnih plaćanja u desetak zemalja, a da do kraja ove godine počne sa testiranjem svoje kriptovalute, koja je interno nazvana GlobalCoin. Očekuje se da će… Pročitaj više »

BANJALUKA, SARAJEVO – Evidencije zavoda za zapošljavanje u BiH su trenutno “siromašnije” za više od 100.000 imena u odnosu na tri godine ranije. Konkretnije, u martu ove godine imali smo 423.419 nezaposlenih, a u istom mjesecu 2016. njih 530.370. Dok sindikalci tvrde da je ovaj… Pročitaj više »

SARAJEVO – Ministar spoljne trgovine i ekonomskih poslova BiH Mirko Šarović narednih dana će provesti hitne konsultacije sa nadležnim institucijama i pokrenuti potrebne procedure prema Savjetu ministara BiH, kako bi se zabranio izvoz šumskih drvnih sortimenata iz Bosne i Hercegovine, na period od dvije godine,… Pročitaj više »

BANJALUKA – Ministarstvo finansija RS organizovaće nagradnu igru skupljanja fiskalnih računa s ukupnim nagradnim fondom od oko 800 hiljada maraka, rekla je Zora Vidović, ministrica finansija. Kako je istakla, nagradnu igru će organizovati nakon pozitivnih iskustava koje su ovim načinom promocije korištenja fiskalnih računa imale… Pročitaj više »