BRISEL – Njemačka i Francuska su se dogovorile da Evropska bankarska agencija (EBA) bude preseljena iz Londona u Frankfurt, a Evropska agencija za lijekove (EMA) iz Londona u francuski grad Lil po izlasku Britanije iz EU, piše njemački magazin Virtšafts vohe, pozivajući se na neimenovane… Pročitaj više »

ZVORNIK – Firma "Alumina", koja se bavi preradom boksita, nalazi se pred kolapsom zbog serije malverzacija bivših litvanskih vlasnika. Iako je ovo preduzeće u 2016. imalo čist profit od šest miliona evra, zbog spornih potraživanja i neodgovornosti sudova u Republici Srpskoj, "Alumina" je bukvalno spriječena… Pročitaj više »

STOKHOLM – Državna željeznica Švedske pokrenula je pilot projekat u kome se ugrađuju potkožni čipovi umjesto klasične vozne karte. U prvoj fazi eksperimenta, dobrovoljci će ugraditi pod kožu mali čip, a “dopune” za kartu vršiće se putem neta ili aplikacije željeznica. Sve što je poslije… Pročitaj više »

MOSKVA – Ruski predsjednik Vladimir Putin obavijestio je turskog kolegu Tajipa Erdogana da je počelo polaganje cijevi na podvodnoj sekciji gasovoda "Turski tok". Putin je razgovarao sa Erdoganom putem telefona sa broda za instalaciju cijevi i prenio mu informacju o početku podvodnih radova, navodi "Sputnjik"…. Pročitaj više »

Zagreb – Dio Zagreba od sada je dostupan za parkiranje samo po cijeni od 120 kuna. Toliko košta dnevna karta na Bundeku, koji je postao crvena zona, i koja važi 24 sata od trenutka izdavanja. U Zagrebparkingu kažu kako se zaustavljanje od petnaestak minuta neće naplaćivati. Tako,… Pročitaj više »

BANJALUKA – EBRD i ENEF ulažu oko 1,45 mil KM u prvi privatni penzioni fond u BiH. EBRD je podržala razvoj upravljanja prvim privatnim penzionim fondom u BiH kroz ulaganje u vlasnički kapital preduzeća za upravljanje Evropskim penzionim fondom (EPF) zajedno s kompanijom Skupna pokojninska… Pročitaj više »

LJUBLJANA – Bitka za prevlast nad Gorenjskom bankom ulazi u završnu fazu, piše slovenačka štampa a preduzetniku Miodragu Kostiću suprotstaviće se širok front domaćih slovenačkih ulagača predvođenih tamošnjom telekomunikacionom kompanijom. Kako navodi dnevnik Delo, pozivajući se na nezvanične izvore, rok za slanje obvezujućih ponuda za… Pročitaj više »

PEKING – Kina i Hong Kong su najveći centri falsifikovane robe koja se prodaje širom svijeta, saopštila je Evropska policijska služba (Evropol). U 2015. godini, gotovo 86 odsto krivotvorene robe širom svijeta, vrijedne 396,5 milijardi dolara, bilo je porijeklom sa ovih prostora. S a unapređenjem željezničkih… Pročitaj više »