MILANO – Prodaja italijanske modne kuće “Versace” biće saopštena uskoro, objavio je danas dnevnik “Korijere dela sera”, pozivajući se na neimenovane izvore. List navodi da je Donatela Versace, sestra pokojnog osnivača kompanije Ðanija Versacea, umetničkog direktora i potpredsjednika grupe sa sjedištem u Milanu, sazvala sastanak… Pročitaj više »

SARAJEVO – Početkom 2018. godine, udruženje za zaštitu bankarskih korisnika „Efektiva“ pokrenulo je postupak pred Komisijom za zaštitu konkurentnosti zbog međubankarskih naknada kompanije Mastercard u Srbiji. Komisija je obavijestila Mastercard 19. septembra da će pokrenuti zvanični postupak po ovom pitanju. Odluka o pokretanju formalnog postupka… Pročitaj više »

Kompanija Porše najavila je ovog vikenda da će se fokusirati na hibridne i električne tehnologije i da više neće proizvoditi automobile na dizelski pogon. Oko 12 posto Poršeove globalne prodaje u 2017. su bili dizelaši. Kompanija nema dizelaše u svom potfoliju od februara i nije… Pročitaj više »

TESLIĆ – Komercijalna banka a.d Banja Luka predstavila je paletu svojih proizvoda na 22. Međunarodnom kongresu računovođa i revizora Republike Srpske čija je osnovna tema „Četvrta tehnološka revolucija – izazov ili prijetnja za računovodstvenu i revizorsku profesiju“. Učesnici na kongresu su bili predstavnici najvećeg broja… Pročitaj više »

Finansijski magazin “Banke i biznis” proglasio je mCash uslugu Sberbank a.d. Banja Luka i Sberbank BH d.d. Sarajevo digitalnim projektom godine. Usluga mCash omogućava podizanje gotovine na svim bankomatima ove dvije banke, bez korištenja kartice. Dostupna je putem Sberbank aplikacije mobilnog bankarstva, a sve što… Pročitaj više »

BANJALUKA – Letovi “RyanAira” iz Banjaluke, bez obzira na konstantne štrajkove pilota i kabinskog osoblja, neće ugroziti planove koje ta kompanija ima za banjalučki aerodrom, rečeno nam je u toj kompaniji. Kako je za “Nezavisne” pojasnio Denis Barabas, zamjenik direktora za prodaju i marketing za… Pročitaj više »

BIHAĆ – Drvoprerađivači s područja Unsko-sanskog kantona ogorčeni su zbog kašnjenja u isporuci drvnih sortimenata i poručuju kako će, ukoliko se nastavi takva politika preduzeća “Unsko-sanske šume”, biti primorani da obustave proizvodnju. Iz udruženja koje ih okuplja poručuju kako se ovo preduzeće u prvih osam… Pročitaj više »