AMSTERDAM – Gradske vlasti Amsterdama najavile su nove poreze za turistička noćenja, čiji je broj u proteklim godinama naglo porastao, a novi prihodi od turizma biće usmjereni u održavanje grada.
Amsterdam već naplaćuje sedam posto poreza na hotelske račune, a gradski su oci u srijedu najavili novi namet prema kojemu će hotelski gosti po noćenju ubuduće plaćati dodatna tri evra u gradsku kasu.

Amsterdam očekuje da će tom mjerom povećati prihode za dodatnih 100 miliona evra godišnje koje će usmjeriti u pomoć za očuvanje istorijske panorame grada.

Kako bi držao korak s turističkim bumom, grad planira u sljedećih nekoliko godina uložiti 289 miliona evra u održavanje mostova, kanala i ulica.

Udruga holandskih hotela i restorana Koninklijke Horeca kritikovala je najavu novih davanja, ocjenjujući da Amsterdam već ima najviše turističke poreze među popularnim evropskim destinacijama.

Amsterdam očekuje da će do 2025. broj posjetioca porasti na 30 miliona godišnje. (SEEbiz)создать страницу одноклассникиглиттер теникак готовить плов с мясомчит для кроссфаеркак найти поставщика одежды из китая напрямуюhermitage museum st petersburg russia