Zbog ponašanja u vrijeme hipotekarnog bankrota u Sjedinjenim Državama za vrijeme finansijske krize, pranja novca i manipulacije tržištem između 2009. i 2018. godine evropske i sjevernoameričke banke kažnjene su širom svijeta u iznosu od 372 milijarde dolara (331 milijarda evra), prema studiji Boston Consulting Group (BCG).

U 2018. godini, stepen novčanih kazni je blago porastao na 27 milijardi dolara, u odnosu na 22 milijarde dolara ranije. Plaćanja su uključivala prekršaje u vezi s hipotekarnim kreditima u SAD tokom finansijske krize, pranje novca i manipulacije tržištem, kao što je skandal s formiranjem cijene LIBOR-a (Londonske međubankarske kamatne stope).

Više od deset godina nakon finansijske krize, banke, posebno u Evropi, još se nisu oporavile i njihov profit opada. Od 2016. do 2017. dodana vrijednost, tj. dobit minus rizik i kapitalni troškovi, globalnog bankarskog tržišta pala je sa 108 milijardi evra, na 68 milijardi evra. (Bankar.me)заказать продвижение сайтов краснодарсхп купитьapp advertising companiesКлючницыкарго сроки доставкиtouroperator